Waarom zou ik E14 led lampen moeten kopen?

Im-odori

Led lampen komen eigenlijk met alleen maar voordelen als we ze vergelijken met andere lampen. Ons led lampen gamma is veel zuiniger dan de traditionele gloeilamp en eigenlijk zijn ze het zuinigst van alle lampen die er op het moment op de markt zijn. Het is daarom altijd beter om voor een E14 led lamp te kiezen. 

Led lampen zijn namelijk ten opzichte van gloeilampen tot wel 90% zuiniger in gebruik, maar ook in vergelijking met halogeenlampen is dit percentage aanzienlijk. Kiezen voor een E14 led lamp is dus de meest milieuvriendelijke keuze. Met dat in het achterhoofd lijkt het bijna onbegrijpelijk als er nog een gloeilamp wordt gebruikt. 

Maar zelfs nog meer als gekeken wordt naar de levensduur. Waar gloeilampen zo’n 1.000 branduren meegaan, een halogeenlamp rond de 3.000 uur, een spaarlamp 10.000 en een TL-buis wel 35.000 uur, gaat de led lamp tot een indrukwekkende 50.000 uur mee. E14 led lampen vervangen zal dus niet snel nodig zijn, wat zorgt voor minder afval. Led lampen zijn dus niet alleen heel zuinig, maar ook zeer duurzaam.

Nog een bijkomend voordeel van led lampen is dat ze geen opstarttijd nodig hebben. Spaarlampen hebben vaak een paar minuten (of langer) nodig om tot de volledige sterkte te komen en ook TL-buizen hebben een opstarttijd nodig. Maar led lampen draaien meteen na activering op volle sterkte, waardoor niet gewacht hoeft te worden tot de lamp een goed en duidelijk licht afgeeft.

Er was vroeger wél een nadeel aan de led lampen en dat was de relatief hoge aanschafprijs. Vaak vond men led lampen te duur en kozen daarom tóch voor bijvoorbeeld een halogeenlamp of spaarlamp, wat uiteindelijk veel duurder uitviel. Want doordat led lampen heel erg zuinig zijn in het gebruik en daarnaast nog eens heel erg lang mee gaan, zijn de kosten van het gebruik van ledlampen vele malen lager. Maar, de prijs van led lampen is tegenwoordig lang niet zo hoog meer als voorheen en ze kosten tegenwoordig bijna evenveel als een gloeilamp.

https://www.leds-depot.be/