Een veilig manier van transporteren

Im-odori

Ben je op zoek naar een veilige en economische manier van het transporteren van goederen? Palletkisten zijn dan de uitkomst voor jouw bedrijf! Palletkisten geven je bedrijf talloze mogelijkheden in het inpakken, transporteren en opslaan van goederen. En dat op een degelijke en veilig manier die past binnen de Europese normen. Zo ben je verzekerd van goederen die veilig op hun plaats van bestemming aankomen. Bovendien kun je de palletkisten aanpassen naar jouw wens en product. Daarbij hebben we het niet alleen over de afmetingen maar ook over het materiaal en de opbouw van de palletkist.

Onderlinge verschillen

Palletkisten bestaan in een aantal standaardafmetingen. Zo kun je online snel de palletkist zoeken die past bij het product dat je wilt gaan transporteren. Zie je de juiste afmeting er niet bij staan of is een palletkist eigenlijk net te groot of te klein? Kies er dan voor om een bedrijf palletboxen op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat je producten goed vastzitten en voorkom je schade of mankementen. Afhankelijk van het type product, kun je bijvoorbeeld kiezen voor palletkisten van hout, plastic, MDF of metaal. Voordelen van plastic zijn de stevigheid en het feit dat ze niet gemonteerd hoeven te worden. Het nadeel daarbij is wel dat de palletkisten meer ruimte in beslag nemen aangezien ze niet inklapbaar zijn. Metalen palletkisten zijn vaak stevig maar niet inklapbaar. Een houten palletkist wordt het meest gebruikt.

Houten palletkisten

Houten palletkisten hebben een onderkant die gemaakt is van een houten pallet. Een heftruck kan deze kisten gemakkelijk transporteren. Daarbovenop wordt een houten frame gezet, dat gemaakt is van hoogwaardig houten latten die horizontaal op elkaar gemonteerd zijn. Bij inklapbare palletkisten is er gebruikt gemaakt van scharnieren. De scharnieren en de spijkers zijn vaan gemaakt van roestvrij staal. Daardoor is de palletkist zeer sterk en vochtbestendig. Het laadvermogen van een palletkist ligt meestal tussen de 800 en 1000 kilogram, afhankelijk van de exacte afmetingen.

Pure eenvoud

Door gebruik te maken van palletkisten wordt transporteren een eitje. Omdat de kisten op maat gemaakt zijn en passen bij de aard van het product, wordt inladen eenvoudig en is passen en meten een zaak van het verleden. De kisten zijn gemakkelijk te transporteren, zowel door middel van heftrucks als op (maritiem) transport. Bij het afladen zijn de palletkisten weer eenvoudig te demonteren of zelfs in te klappen. Hierdoor versnelt en vereenvoudigt het productieproces, hetgeen de financiële situatie van je bedrijf weer een boost geeft.